West

Hoflaan 150

De Centrale Begraafplaats West aan de Hoflaan in Tilburg dateert uit juni 1965 en sindsdien liggen er, omdat er niet geruimd wordt, meer als 11.000 personen begraven. De begraafplaats is destijds gesticht omdat de voormalige Gemeentelijke Begraafplaats aan de Gilzerbaan gesloten zou worden. Begraafplaats West, ook wel begraafplaats Hoflaan genoemd ligt in de wijk het Wandelbos. De begraafplaats ligt op een prachtige locatie tussen de Hoflaan, Karel Boddenweg, Burgemeester Baron -van -Voorst -tot Voorstweg en het Wilhelminakanaal. Het is een begraafplaats met veel groen die wordt onderhouden op parkniveau, de totale oppervlakte is ongeveer 9 ha. De begraafplaats biedt ruimte aan zowel katholieke, Islamieten en ander gelovigen.

In 2003 werd hier een monument voor doodgeboren en vroeg overleden kinderen geplaatst.

Islamitische begraafplaats Tilburg 
In 1988 is er op de Centrale Begraafplaats West een apart gedeelte ingericht voor overledenen met een Islamitische achtergrond. Dit deel is destijds aangelegd is samenwerking met diverse Islamitische verenigingen uit Tilburg.
Op deze begraafplaats liggen nu ongeveer 400 Islamieten begraven, volwassenen, kinderen en doodgeboren kinderen. Zij liggen volgens geloofsvoorschriften richting Mekka begraven.

(tekst Gemeente Tilburg)

Monumenten op deze begraafplaats